Röda Korsets Kriztin Solberg och Joulin Younis Forssman berättar om sin resa till flyktingläger i Libanon tisdagen den 27 november

Vissa av er har sett det i Smålandsposten, andra har hört det direkt av oss medan en del av er kanske till och med har missat det. Jag pratar såklart om kunskaps resan till Libanon!

 

Jag och min kollega Joulin åkte på en kunskapsresa till Libanon en vecka i oktober där vi fick besöka människor i flyktingläger och olika orgnisationer som arbetar med bland annat kvotflyktingar, vidarebosättning och flyktingfrågan i Libanon. En väldigt viktigt resa och viktiga möten för oss som arbetar med integration för att få inblick i hur arbetet ser ut på den nivån och även att få möta de personer som faktiskt är på väg till Europa och kanske även Sverige och Kronoberg. 

 

Vi har kommit hem med mycket tankar, intryck och mycket ny kunskap, och detta vill vi dela med er! Ni är många som frågat hur resan har varit och vad vi har lärt oss, och istället för att lite snabbt försöka sammanfatta det så tänkte vi att vi skulle bjuda in er som är intresserade till en kväll där vi håller en presentation om detta. 

 

Tisdagen den 27 november kl 17:00 träffs vi i våra lokaler på Arabygatan 31. Vår tanke med kvällen är att ni ska få veta vad vi gjorde där och vilka vi mötte, vad vi har lärt oss och hur v kan använda vår nya kunskap i fortsatt arbete i Växjökretsen. Det kommer finnas utrymme för frågor också, men kom ihåg att vi inte blvt experter på Mellanöstern eller flyktingpolitik, vi vill helt enkelt bara dela med oss av vår resa. Vi hoppas på att många av er vill komma och lyssna och vi hoppas få en trevlig kväll tillsammans med er. 

 

Anmäl dig till mig via denna epostadress senast söndag den 25 november för att delta.

 

OBS: Håll ögonen öppna för ett eventuellt lokalbyte. Får ni inget nytt mejl angående detta så är det Arabygatan 31 som gäller. 

 


« Fler nyheter