SBU:s undersökning av föräldraskapsstödsprogram och MFoF:s kommentarer

Knut Sundell, sakkunnig på myndigheten SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering), berättar om resultatet en stor studie som gjorts av föräldrastödsutbildningar i Sverige och utomlands

Föräldrastödsutbildningar riktar sig till föräldrar som vill få hjälp att hantera problem och regeringens mål är att alla familjer ska erbjudas kurserna. Men en stor studie visar att effekten uteblir hos föräldrar som går utbildningar bara för att hantera vardagsproblem.

KLICKA HÄR

Svar från MFoF

Populära föräldrakurser är INTE verkningslösa för de flesta

I en nyhetsartikel publicerad 23 februari hänvisar SVT till en stor utvärdering av både svenska och internationella föräldrastödsutbildningar som SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering) publicerat. Artikeln har fått en olycklig rubrik och vinkel som allt för enkelt kan tolkas som att föräldrakurser är verkningslösa för de flesta.

KLICKA HÄR

 


« Fler nyheter