Efterlysningar

November 2017

22/11
Föreningen Miljö Linne´ söker fler svensktalande till sin verksamhet; Svenskstudier kombinerat med matlagning

Föreningen Miljö Linne´ söker fler svensktalande till sin verksamhet; Svenskstudier kombinerat med matlagning. Två gånger per vecka bedrivs verksamhet på Centrumskolan (Araby) i Växjö. Man inleder med 2 timmar svenska, då asylsökande får undervisning mellan kl 16-20, därefter ansluter svensktalande och man lagar mat tillsammans i olika grupper under ledning av en professionell kock

Plats: Centrumskolan,

Kontakt: Maria Unell, 072-511 61 00 eller maria.@miljolinne.se

Organisation: 

Direktlänk

22/11
Lär känna en nyanländ familj i Uppvidinge kommun

Vill du lära dig om en annan kultur och dela med dig av kunskap om hur det fungerar här i Sverige? Då kan du bli familjekontakt till en nyanländ familj i Uppvidinge kommun. Som familjekontakt träffar du och/eller din familj en annan familj när ni har tid och lust. Utgångspunkten är att ha kul tillsammans och lära av varandra. Första gången träffas vi alla tillsammans och tanken är att vi ska göra det varannan månad framöver. Däremellan umgås ni med er utvalda familj som vi har matchat. Matchningen kommer att baseras på era intressen, önskemål och att ni helst bor på samma ort för att enklare kunna träffas. Låter det intressant? Boka i så fall upp kvällen den 30 mars i din kalender och kontakta Henrik Le Cleach (se kontaktuppgifter längst ner i artikeln). Beskriv kort om vilka ni är, var ni bor och vilka kontaktuppgifter ni har senast den 15 mars.

Kontakt: Henrik Le Cleach, 0732-39 48 61 eller henrik.le-cleach@uppvidinge.se

Kontakta oss på sociala medier:
http://www.uppvidinge.se/6479.html

Organisation: Uppvidinge kommun

Direktlänk

22/11
Läxhjälp för barn och unga- vi söker ledare

Vi söker ledare till våra studiecirklar ABF Södra Småland. Är du intresserad? Tag kontakt med Bassam Alloubani

Kontakt: Bassam Alloubani, 0730-790839 eller

Organisation: ABF södra SmålandTingsryd

Direktlänk

22/11
Svenska Kyrkan söker en träningslokal i Växjö

Vi skulle vilja hitta en lokal att träna i centralt belägen i Växjö. Det får gärna vara en gammal industrilokal som man kan spela vollyboll, innebandy och kanske även fotboll i. Syftet är att träffas.

Kontakt: Helena Lundholm, 0706-17 38 20 eller helena.lundholm@svenskakyrkan.se

Organisation: Svenska kyrkan

Direktlänk

22/11
Kulturkompis – söker personer som vill bli kompis/ make friends through culture

Kulturkompis ger asylsökande, nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande – utan kostnad. Kulturkompis gives asylum seekers, newly arrived people and established Swedes the opportunity to experience cultural activities together – concerts, movies, and museums for example – for free. Visit www.kulturkompis.nu, sign up by one of the links under ”Växjö”.

Kontakt: Magdalena Swahn, 0370-414 88 eller magdalena.swahn@bilda.nu

Kontakta oss på sociala medier:
www.kulturkompis.nu www.facebook.com/kulturkompis

Organisation: Studieförbundet Bilda

Direktlänk

22/11
Kompis Älmhult – söker personer som vill bli kompis

Vi tror på möten mellan människor. Därför skapar vi möten mellan etablerade svenskar och nya svenskar. Vi tror att det kan leda till ett samhälle utan ”vi och dem”-känsla samt ändra samhällets syn på integration. Vill du bli kompis? Vi söker personer som vill bli kompis. Tycker du det verkar intressant? Lägg ett mail till jenny.herz@sv.se så får du vidare info. Vi matchar ihop kompisar. Ni träffas sedan när ni vill och hur ofta ni vill. Rekommenderat ca 6 timmar per månad, i ca 6 månader. Ni gör sådant som kompisar gör; tar en promenad, fikar, träffas i lekparken tillsammans med era barn, går på en fotbollsmatch, tittar på en film, handla och laga mat tillsammans… Vi försöker matcha ihop personer med liknande ålder, fritidsintressen, livssituation, yrkesbakgrund, framtidsdrömmar. Vi matchar alltid ihop kvinnor med kvinnor och män med män.

Plats: Eriksgatan 4, 34 330, Älmhult

Kontakt: Jenny Herz, 0709580098 eller jenny.herz@sv.se

Kontakta oss på sociala medier:
https://www.facebook.com/Kompis-Älmhult-1146410485387903/?fref=ts

Organisation: Studieförbundet Vuxenskolan

Direktlänk

22/11
Volontär hos Växjö Rödakorskrets

Vi på Växjö Rödakorskrets är alltid i behov av nya volontärer till våra verksamheter. Inom Integrationsverksamheten behöver vi just nu volontärer till läxhjälpen på måndagar och onsdagar mellan klockan 17-19, fadderverksamheten Mentor till Mentor samt vår aktivitetsgrupp för asylsökande. Vi är även i behov av volontärer till våra besöksverksamheter för äldre och häktade. Om detta låter intressant är du varmt välkommen att kontakta oss så får du veta mer!

Plats: Arabygatan 31, 352 46, Växjö

Kontakt: Lin Mattsson, Viktor Lundin och Marie Liljegren, Integration: 0470-460 41 Besök: 0470-213 93 eller Integration: vaxjo.integration@redcross.se Besök: vaxjo.besok@redcross.se

Kontakta oss på sociala medier:
Facebook: Växjö Rödakorskrets eller Röda Korset Växjökrets - Integration Instagram: vaxjorodakorskrets

Organisation: Växjö Rödakorskrets

Direktlänk

22/11
Kampsport tränare

Kampsporttränare för ungdomar mellan 12-15 varje vecka på tisdagar kl 18:00-19:00

Organisation: Uppvidinge kommun

Direktlänk